Gilla Skogsbärsfröjd på Facebook

Produkter

I slutet av juli blommar ännu blåbärsblommorna i fjällen. Foto: Lotta Rynbäck Andersson.

Våra produkter är tillverkade av skogsbär som vuxit i norra Lappland i midnattsolens land.  Alla produkter framställs i små serier på ett hantverksmässigt sätt och inga konserveringmedel används, förutom socker i vissa produkter.

Torkade bärprodukter

Torkade bär är perfekt för dig som vill ha tillgång till bär året om, men som kanske inte har plats att lagra större mängder i frysen. Torkade bärprodukter har en lång hållbarhet och här är det viktiga att förvara produkten torrt, tillsammans med andra torrvaror.

Skogsbärsfröjd framställer torkade bärprodukter såsom bärpulver och bärrussin. 

Bärpulver
Bärpulver är en RAW-FOOD produkt och perfekt för dig som vill få i dig maximalt av bärets näringsämnen. I bärets skal och kärnor finns mycket antioxidanter och andra nyttigheter. Du får i dig bäret i dess mest koncentrerade form. Produkten smakar bär och är syrligt och gott på samma gång.

Innan bären ska torkas pressas den mesta juicen ur. Bären får sedan torka långsamt på låga temperaturer, under 40 grader, för att behålla bärens nyttigheter.

Bärpulver är enkelt att använda. Varför inte börja dagen med att strö över lite bärpulver över gröt, fil eller yoghurt? Bärpulver är en fräsch ingrediens till smoothies och kan också användas i olika typer av bakverk och efterrätter om man inte har tillgång till färska bär.

Bärrussin
Våra bärrussin är sötade med ekologiskt strösocker och är goda och lite sega som ”vanliga” russin. Russinen är goda som snacks och uppskattas av både barn och vuxna som ett nyttigare naturgodis. De är perfekta till frukostmüslin eller till gröten och kan också användas i olika typer av bakverk. Blåbärsrussinen är jättegoda tillsammans med vår blåbärsglögg. Bären har torkats långsamt på låga temperaturer, under 40 grader, för att behålla bärens nyttigheter.

Bärsirap

Har blivit en av våra populäraste produkter. Bärsirap är söt och smakrik. Utsökt tillbehör till ost och kex, lyxigt gott till glass och pannkakor. Framställs genom att bärjuice och socker kokas med omsorg och reduceras ner till en sirapskonsistens. En flaska är dryg och räcker till många smakupplevelser.

Bärdrycker

Skogsbärsfröjd framställer olika bärdrycker såsom bärshots och juice, nektar, saft och glögg. Dryckerna framställs genom att bären kallpressas i en bärpress. Efter pressningen pastöriseras drycken innan den tappas upp. Med pastörisering menas att drycken värms till 78 grader för att ta död på eventuella skadliga bakterier eller mikroorganismer.

Det finns många fruktdrycker som inte är juice. För att få kallas juice måste innehållet bestå av 100% ren frukt/bärjuice. Om man tillsätter vatten, socker eller andra tillsatser kallas det dryck eller nektar.

Bärjuice
Blåbärsjuice är en fräsch och exklusiv dryck som kan serveras som ett alkoholfritt vin eller som en måltids- eller hälsokostdryck. Blåbärsjuicens smak är fantastiskt god och är inte alltför sur som man kanske kan tro. Balansen mellan sötman, syran och beskan finns där naturligt.

Lingon- och kråkbärsjuice är också fina måltids- och hälsokostdrycker. Bärjuice är en perfekt dryck för dig som gärna undviker tillsatt socker. Smaken kan variera något beroende på väder och bärens mognadsgrad, vilket ger juicen en extra charm.

Nektar
Nektar används som dryck till mat och som alternativ till alkoholfria viner. Nektar är en fräsch dryck som passar mycket bra som frukostdryck. Nektar består av 30-40% bärjuice, resterande delen utgörs av bygdens goda dricksvatten och en mindre mängd socker så att utveckla smaken. Välsmakande som juice, och den ett billigare alternativ till den exklusiva bärjuicen.

En oöppnad förpackning håller i minst ett år men då våra produkter inte innehåller konserveringsmedel innebär det att exempelvis drycker och  sylt ska behandlas som färskvara då förpackningen är bruten. Öppnade produkter håller sig i kylskåp i ett par veckor, förutsatt de inte förorenas av till exempel smutsiga bestick.

Nyhetsbrev

Jag vill prenumerera på nyhetsbrevet.

 

Skogsbärsfröjd AB | Bäckvägen 6 | SE-982 05 Puoltikasvaara | +46 73-038 20 11 | www.skogsbarsfrojd.se | info@skogsbarsfrojd.se | Design KE Webbdesign