Gilla Skogsbärsfröjd på Facebook

Skogsbärsfröjd

Blåbär från midnattsolens land. Foto: Lotta Rynbäck Andersson.

Välkommen till Skogsbärsfröjd
- smakrika bärprodukter från norra Lapplands natur

Vi förädlar med omsorg och på ett hantverksmässigt sätt de bär som växer i traktens skogar. Bland våra varor finns både nyttiga och delikata produkter som görs av blåbär, kråkbär, lingon och hjortron.

Vi finns i Puoltikasvaara, mitt i Soutujärvibygden, en liten by som är vackert belägen vid sjön Soutujärvi, 15 mil norr om polcirkeln i midnattsolens land. Området runt sjön karaktäriseras av små byar, skogslandskap, lågfjäll och närhet till de orörda älvarna Kaitum-, Kalix- och Torneälv.

Lapplands fina natur och ljusa nätter gör att bären mognar och får en fantastisk kvalitet både smak- och näringsmässigt. Studier har visat att bär blir nyttigare ju högre upp i Europa de växer.

Vi tycker att det är en förmån att få arbeta med en sådan fin bärråvara, och vi vill förvalta den på bästa sätt. Vår förhoppning är att ni får fröjdas till både öga och gom av de förädlade skogsbärsprodukterna.

Våra fina skogsbärsprodukter finns att köpa hos ett antal återförsäljare främst i Lappland. Ni hittar dem bland annat i Nilivaara och i webshopen Love from Lapland som säljer produkter för en arktisk livsstil. I Kiruna-området återfinns de i butiken Love from Lapland, delikatessbutiken Hedla, Camp Ripan och Sami Nutti Siida. För er som besöker vackra Tornedalen hittar dem på Luppioberget, Pesulas Lantbruk och i Haparanda i Tornedalen & Co. För er som besöker de mera fjällnära områdena hittar Skogsbärsfröjd i Nikkaluokta, Saltoluokta, Laponia Naturrum i Stora Sjöfallet och Ajtte i Jokkmokk. I Gällivare finns ett del av vårt sortiment på Karlgens slakteri, Gällivare Museum och Gällivare Turistbyrå.

Söderöver finns våra produkter bl a hos Biergo i Luleå, Smakrummet Sundsvall, Bergmans Fisk Vilhelmina, Ekobutikerna i Örebro och LRF:s huvudkontor "By Fiket" i Stockholm.

Om ni besöker vår bygd så har Skogsbärsfröjd en liten gårdsbutik i Puoltikasvaara, välkommen in, ring gärna före för att stämma av att vi är hemma. I byns bageri, vår lokala ICA affär och i Lappeasuando finns det också ett fint sortiment av våra produkter. De flesta av våra produkter finns också i vår webshop, tveka inte att kontakta oss om ni är intresserad av någon produkt. :-)

Nyhetsbrev

Jag vill prenumerera på nyhetsbrevet.

 

Skogsbärsfröjd AB | Bäckvägen 6 | SE-982 05 Puoltikasvaara | +46 73-038 20 11 | www.skogsbarsfrojd.se | info@skogsbarsfrojd.se | Design KE Webbdesign